niedziela, 19 maja 2013
Sok arbuzowo-jabłkowy.
Sok arbuzowo-jabłkowy.
Niezwykły sok. Słodki i smaczny. Jeśli dasz więcej arbuza będzie bardziej różowy i bardziej melonowy. Polecam.
Składniki:
3 małe lub 2 duże jabłka,
duży kawałek arbuza (np. 1/8 średniej wielkości arbuza)
Jabłka koniecznie umyć, nie trzeba ich obierać. Z arbuza odkroić skórkę i w miarę możliwości usunąć pestki. Nie trzeba tego robić dokładnie, bo sokowirówka sobie z nimi poradzi bez problemów.Owoce wyciskamy w sokowirówce i gotowe.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
musi być pyszny:)
OdpowiedzUsuńwidzę, że sok u Ciebie nie ma pianki, zastanawiam się czy to dlatego, że go właśnie pomieszałaś, czy może po prostu tylko u mnie ona wychodzi :( a na prawdę, staram się obierać wszystkie owoce czy warzywa, które wrzucam do sokowirówy!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńSok pomieszałam, pianka pojawia mi się sama jak soczek leci z sokowirówki do szklanki. Jak sok postoi to pianka opada. Ja nie obieram warzyw ani owoców, myję je dokładnie i wycinam nadgniłe miejsca lub takie, które wydają mi się niedobre, bo pamiętam jak moja babcia mawiała, że pod skórką znajduje się najwięcej witamin. Jak obierasz owoce i warzywa to na pewno Twoje soki mają szlachetniejszy smak. Są bardziej słodkie, nie maja gorzkiego posmaku jak to się dzieje jak robię sok z samej marchewki i daje te części, które były najbliżej natki. Za to obieram warzywa, jeśli wiem, że tzw. odpadki będę następnie wykorzystywała do innych dań np. do zupy kremu. Dziękuję za komentarz:)Pozdrawiam.
Usuń