niedziela, 19 maja 2013

Sok arbuzowo-jabłkowy.


Sok arbuzowo-jabłkowy.

Niezwykły sok. Słodki i smaczny. Jeśli dasz więcej arbuza będzie bardziej różowy i bardziej melonowy. Polecam.

Składniki:
3 małe lub 2 duże jabłka,
duży kawałek arbuza (np. 1/8 średniej wielkości arbuza)

Jabłka koniecznie umyć, nie trzeba ich obierać. Z arbuza odkroić skórkę i w miarę możliwości usunąć pestki. Nie trzeba tego robić dokładnie, bo sokowirówka sobie z nimi poradzi bez problemów.Owoce wyciskamy w sokowirówce i gotowe.
Smacznego:)

4 komentarze:

  1. widzę, że sok u Ciebie nie ma pianki, zastanawiam się czy to dlatego, że go właśnie pomieszałaś, czy może po prostu tylko u mnie ona wychodzi :( a na prawdę, staram się obierać wszystkie owoce czy warzywa, które wrzucam do sokowirówy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Sok pomieszałam, pianka pojawia mi się sama jak soczek leci z sokowirówki do szklanki. Jak sok postoi to pianka opada. Ja nie obieram warzyw ani owoców, myję je dokładnie i wycinam nadgniłe miejsca lub takie, które wydają mi się niedobre, bo pamiętam jak moja babcia mawiała, że pod skórką znajduje się najwięcej witamin. Jak obierasz owoce i warzywa to na pewno Twoje soki mają szlachetniejszy smak. Są bardziej słodkie, nie maja gorzkiego posmaku jak to się dzieje jak robię sok z samej marchewki i daje te części, które były najbliżej natki. Za to obieram warzywa, jeśli wiem, że tzw. odpadki będę następnie wykorzystywała do innych dań np. do zupy kremu. Dziękuję za komentarz:)Pozdrawiam.

      Usuń